Jumat, September 19, 2008

Cucupatian R

R

1. Rambut nangapa nang kawa dimakan ?

Jawaban : Rambutan.

2. Rambut basurui, baju badasi, mamuruk jas, gagah banar. Tagal batis basandal sapit. Siapa, yu ?

Jawaban : Panyiar tilipisi.

3. Rambutnya banyak, awaknya panjang kurus. Siapa, yu ?

Jawaban : Sasapu haduk.

4. Rak nangapa nang ada di atas langit ?

Jawaban : Rakun.

5. Ruti nangapa nang kada kawa dimakan ?

Jawaban : Ruti kalung.

6. Ruti nangapa nang babulu ?

Jawaban : Ruti bulu.

7. Ruti nangapa nang karasnya kaya wasi ?

Jawaban : Ruti kalung.

8. Rumah siapa nang kada balulungkang ?

Jawaban : Kalimbuai.


Kamus Bahasa Banjar

Kambali, A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, S, T, U, V, W, X, Y, Z

2 komentar:

Nur Hidayati mengatakan...
Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.
Nur Hidayati mengatakan...
Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.